Kora, docent beroepsonderwijs 

Op het spoor van je leven kun je heel lang rechtdoor rijden maar soms kom je een wissel tegen. Op mijn spoor was daar zo’n moment dat ik bij een wissel was aangekomen; en daar stond ook Heleen. Haar coaching en begeleiding kan ik het best omschrijven als hulp om mijn wissel over te halen.

Wat Heleen doet dat vooral door zorgvuldig concrete, praktische vragen te stellen en je op een ander spoor zetten. Vragen die mij hebben doen zoeken naar wat mijn eigen kern is, of wat obstakels zijn. De vragen klinken soms zo eenvoudig en vanzelfsprekend maar toch leveren ze onverwacht verrassende informatie op. Als iets pal voor je neus staat kun je het vaak niet zien. Maar door de vragen van Heleen kon ik als het ware een klein stapje naar rechts, links of achteruit doen waardoor ik mij bewust werd welk stapje ik vooruit moest doen. Wat ik bijzonder vind is dat Heleen dat zo vastberaden en accepterend doet. Je hoeft niet uit te leggen of te verantwoorden, het is zoals het is en dat is het startpunt.

Wat het mij heeft opgeleverd is dat ik uiteindelijk weer op mijn eigen spoor terecht ben gekomen waardoor ik beter de volgende stappen heb durven zetten. Ik heb meer vertrouwen gekregen. Dat maakt dat ik vanaf dat moment andere keuzes heb gemaakt. Sindsdien gaat het beter, ik heb mij laten omscholen en gekozen voor een ander werkveld waar ik inmiddels met plezier werk.